Hælrevner

Hælen er det punkt på foden, som sættes først i underlaget ved gang og løb. Den indeholder også den største knogle i foden, som bl.a. understøttes af en “fedtpude” der tilsammen danner det vi kender som hælen.

Hælrevner er revneformede åbninger i den hårde hud, der ofte dækker hælens bageste underside i en halvmåneform. Revnernes øverste kanter er hårde og kan nogle gange brede sig så dybt ind i hudens levende lag, at de bløder. Det kan være meget smertefuldt.

Det er ofte skoene der er skyld dannelsen af hælrevner. F.eks. træsko eller damesko med rem om hælen, slippers og badetøfler. De er alle kendetegnede ved IKKE at have en fast hælkappe. Når der ikke er fast hælkappe, så slipper hælen skosålen for hvert skridt og det giver et lille stød til hælen, når foden sættes i. Stød og gnidningsmodstand kan give hård hud og hælrevner. Nogle træder meget hårdt ned på hælene når de går – det kan også give hælrevner. Hvis der ikke er hård hud, men kun revner, skyldes det ofte meget tør hud.

Behandling: Den hårde hud fjernes, så revnerne kan hele op. Herefter er det meget vigtigt, at der bruges creme dagligt, for at forebygge at revnerne kommer igen. Der kan evt. laves stødabsorberende indlæg, der kan hjælpe